HTS-KTM

ADAC Reutlingen: Pergel-dobogó az idényzárón

Pergel Bence révén egy csodálatos bronzéremmel búcsúztunk az ADAC MX Masters sorozattól. Csapatunk tizenharmadikként zárta a szezont.

Pergel bravúrja

Pergel Bence sokanak meglepetést okozott ezen a hétvégén, a műsorvezetők is többször méltatták a teljesítményét, ami nem csoda, hiszen tényleg berobban a 125 köbcentis kategória élmezőnyébe. Sajnos az ADAC-sorozatot be kellett áldoznunk egy lehetséges cseh junior bajnoki cím oltárán, ami azt jelntette, hogy két ADAC-versenyen nem tudott részt venni, emiatt a bajnoki pontvadászatban nem várhattunk sokat tőle.


Ennek ellenére nem vette fél válról ezt a hétvégét 16 éves esztergomi versenyzőnk. A szombati első futamon egy bravúros harmadik helyezéssel kezdett, amit a második futamon egy ötödik helyezéssel folytatott. A harmadik felvonásban a meghibásodott rajtgép miatt egy kör múltán visszafújták a mezőnyt, és új rajtprocedúrát rendeltek el. Ezt sem tudta megzavarni őt, hiszen az új rajtnál elsőként fordult, és több körön kresztül vezette a mezőnyt.

A holland husqvarnások, Cas Valk és Kay Karsemakers ugyan megelőzték és elszakadtak tőle, de harmadik helyét ezután nem tudta senki sem veszélyeztetni, és hibamentes motorozással újra behozta KTM-jét a harmadik pozícióban, ami azt jelentette, hogy a hétvége összesítésében is harmadik helyen végzett, vagyis életében először felállhatott az ADAC dobogójára.


Ilyen eredményre még csapatunk sem számított Bencétől. A bajnoki pontvadászatban is sokat javított reutlingeni teljesítményével, a 17. helyről fellépett a 10. pozícióba, mindössze két versennyel a háta mögött, miközben ellenfelei négy fordulóban gyűjthettek pontot. Nem semmi eredmény ez a kategória újoncától!

A 125 köbcentis Junior Kupa végeredménye:
1. Scott Smulders (Hollandia), 219 pont
2. Constantin Piller (Németország), 201
3. Maximilian Werner (Németország), 193
4. Roberts Lusis (Lettország), 164
5. Bradley Mesters (Hollandia), 158
...
10. Pergel Bence (Magyarország), 97

Tizenkettedik lett Jakob a Youngster Kupában

Nem jött ki a lépés sajnos Jakob Kristóf számára ezen a viadalon. Ő volt az egyetlen versenyzőnk, aki ebben az évben valamenyni ADAC-fordulón el tudott indulni, és a hétvégét ennek megfelelően az előkelő 9. helyről várhatta. A nagy akarás azonban sok hibára késztette 19 éves veresegyházi motorosunkat. Az első futamban a tizenötödik helyen ért célba, amivel öt pontot gyűjtött, de aztán a hétvége másik két felvonásában már nem tudott pontokat szerezni.


A második futamban a rajt utáni második kanyarban elesett, de tovább tudott menni, ám egy újabb bukás végleg megpecsételte a versenyét és végül kiállni kényszerült. A harmadik futamban is egy rossz rajt hátráltatta, az élmezőnyhöz való felzárkózása során azonban újabb hibákat vétett és végül két bukás után a 24. helyen ért célba.

15-38-24-es hétvégi összesítéssel a 20. pozícióban zárta ezt a fordulót, a Youngster Cup pontvadászatában pedig a 12. pozíciót szerezte meg.

A Youngster Kupa végeredménye:
1. Marcel Stauffer (Ausztria), 232 pont
2. Maximilian Spies (Németország), 223
3. Liam Everts (Belgium), 178
4. Maxime Grau (Franciaország), 153
5. Noah Ludwig (Németország), 149
...
12. Jakob Kristóf (Magyarország), 93

Tizenharmadik a HTS KTM a csapatversenyben

A versenyzők egyéni vetélkedése mellett egész évben zajlott egy "láthatatlan" csapatverseny is az ADAC MX Masters sorozaton. Minden fordulóban a kategóriánkénti legjobb eredményt írták jóvá a pontvadászatban, a kriálykategória eredményei pedig dupla szorzóval nyomtak a latban. Ebben a rendszerben azok a csapatok tudtak előkelő helyezést elérni, melyek minden kategóriába neveztek versenyzőket.



Nagy reményekkel vágtunk neki az idei évnek, de sajnos az élet már az első forduló előtt átírta a forgatókönyvünket. Szvoboda Bence sérülésével elveszítettük a Masters kategóriás húzóversenyzőnket, 85 köbcentis motorosunk idén nem volt, a 125 köbcentisek között remeklő Pergel Bence két fordulót kihagyni kényszerült a cseh junior bajnokság miatt, így Jakob Kristóf volt az egyetlen, aki végig tudta csinálni az évet a Youngster kategóriában. Ilyen előzmények után esélytelenek voltunk sajnos a mezőny első felében végezni.

Az idei 5 forduló eredményei alapján csapatunk a 13. helyen zárt a 18 csapatos mezőnyben. (Legutóbbi teljes szezonunkban, 2019-ben 20 csapat között a 9. helyen végeztünk.)

A csapatbajnokság végeredménye:
1. Kosak Racing Team, 1228 pont
2. KTM Sarholz Racing Team, 1192 pont
3. KMP HOnda Racing Team, 867 pont
4. Krettek-Haas-Racing-Team, 768 pont
5. Team AV-Racing by Zweiradsport Schmitz, 587 pont
...
13. HTS KTM, 210 pont

Az ADAC MX Masters erre az évre befejeződött, de még vannak versenyeink hátra ebből az évből. A cseh junior bajnokságból és a magyar bajnokságból is még két forduló vár ránk, és Európa-bajnoki versenyeken is szeretnénk indulni az év hátralévő részében.

Kapcsolodó versenyzők