HTS-KTM

Bielstein: Futamot nyert Katona Áron!

Szvoboda Bence tragédiáját követően remek hétvégét zártunk az ADAC MX Masters bielsteini állomásán. Katona mellett Pergel Bence is parádézott.

Dobogóra állhatott 12 éves ajkai versenyzőnk az ADAC MX Masters bielsteini fordulóján. Áron a 85 köbcentis junior kategória első futamát magabiztos előnnyel nyerte, ami az első futamgyőzelme volt az ADAC-n, majd a második felvonásban egy rossz rajt után a harmadik helyen finiselt. A tizedik helyről kellett felzárkóznia az élmezőnyhöz.
Áron ugyanannyi pontot szerzett a két futam során, mint a versenyt megnyerő Jarne Bervoets. A tie-break a második futamban elért jobb eredmény volt, ezt a menetet pedig a belga rivális nyerte, az összetett eredményt tekintve ezért lett második a magyar fiú.

Áron egész hétvégén remek formát mutatott: nyerte a szabadedzést és a kvalifikációt is. Tempója biztató az előttünk álló időszakra nézve, ami EB-elődöntőt, EB és VB-döntőt is tartogat a számára. Reméljük, hogy egy kis szerencse is mellénk szegődik, és jó eredményekkel zárhatja Áron az év legnagyobb versenyeit.

Áron bielsteni eredményei:

Szabadedzés: csoport 1.
Kvalifikáció: csoport és abszolút 1.
1. futam: 1.
2. futam: 3.
3. Összetett: 2.

Csapatunk másik versenyzője, Pergel Bence stabil hétvégét zárt Bielsteinben. Annak ellenére, hogy az első futamban az első helyen motorozva bukott, és nem ért célba, a vasárnapi két futamban értékes pontokat szerzett. A második futamban egy közepes rajt után, pár helyet javítva a pozícióján a 12. helyen ért célba, a harmadik futamot pedig a 10. helyen fejezte be. Összetettben így a 15. helyen értékelték a Youngster kategória egyetlen magyarját.

Bence bielsteini eredményei:

Szabadedzés: csoport 1.
Kvalifikáció: csoport 5., abszolút 9.
1 futam: -
2 futam: 12.
3 futam: 10.
Összetett: 15.

Kapcsolodó versenyek

ADAC: Bielstein

Kapcsolodó versenyzők

Kapcsoló képek

ADAC Bielstein 2023