HTS-KTM

Európa-bajnokság: Nem a mi hétvégénk volt

Nagy reményekkel indultunk neki a loketi hétvégének, de sajnos nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy szerettük volna.

Minden nagyszerűen indult az Európa-bajnoki döntőknek helyet adó Loketben (Csehország). A kvalifikációnk mindkét versenyzőnk, Katona Áron (EMX85) és Pergel Bence (EM2T) tudása legjavát nyújtva jutott tovább egyenes ágon. Áron a 85 köbcentis kategóriában a legjobb idővel, Bence a kétütemű kategóriában a 7. idővel kvalifikálta magát. Aztán jött a feketeleves...

EMX85:

Nem tartott sokáig Áron futama. Az első körben hirtelen lelassult és feladni kényszerült a futamot. Kiderült, hogy technikai gondok hátráltatták versenyzőnket, így önhibáján kívül ért véget idő előtt a versenye. Az EB-cím ebben a pillanatban elúszott. A második futam sem alakult fényesen számára, de legalább célba ért: egy rossz rajt és egy elcsúszás miatt csak a mezőny második felében küzdött. A futam második felére magára talált, a 32. helyről a 24. helyre jött fel a leintésre, így pontok nélkül zárta a viadalt.



EMX2T:

35 fokos kánikulában rajtolt el a 2T Európa-bajnokság első futama Loketben. A mezőny egyetlen magyar tagja, Pergel Bence 14. körül rajtolt, de elestek előtte, elakadt, a 30. helyről kezdte meg a felzárkózást. A 16. helyig motorozott előre, és tartotta ezt a pozíciót, de az egyik kanyarban bedőlt, és veszített pár helyet. Végül a 19. helyen zárta a futamot, 2 Európa-bajnoki pontot szerezve.

Éjjel hatalmas égi áldás áztatta meg a pályát, így teljesen megváltoztatta a körülményeket. A 35 fokos kánikula után igazi őszi idő, sár, tócsák, csúszós pálya fogadta a reggel elsőként elindított kétütemű EB mezőnyét.

Pergel Bence remekül eljött a rajtnál, a második helyen fordult. Fél körig tudta magát tartani ebben a pozícióban, de aztán az idei évben ránk jellemző balszerencse újra lesújtott: Bence a rajt utáni hullámsoron landolt rosszul, leakadt a lába. A szerelődepókig tudott még jönni versenytempóban, de ott érezte, hogy baj van és lelassított, félrehúzódott. Az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy elrepedt a lábfejében 3 csont.


Ilyenkor szembesül vele az ember, hogy milyen kegyetlen tud lenni ez a sport. Nagy reményekkel vágtunk neki a hétvégének, ami egyáltalán nem volt irreális, de aztán odafönt ezt másképp gondolták. Megyünk tovább, folytatjuk a megkezdett munkát. Egy kis nyári szünet most kifejezetten jól fog jönni ennyi megpróbáltatás után.

Kapcsolodó versenyek

EMX85 döntő: Csehország

Kapcsolodó versenyzők

Kapcsoló képek

Európa-bajnokság Loket 2023