HTS-KTM

Évértékelő

2019

Hát elment egy újabb esztendő! Milyen gyorsan, nem igaz? Rohan az idő, és ilyenkor, a téli szünetben van egy kis időnk számot vetni a szezonunkkal.

Mint ahogy lenni szokott, idén is történt jó is rossz is, de azért a pozitív serpenyőbe most is több került, az év végi örömhírek pedig szinte el is feledtették velünk a rosszakat.

A MAMS díjkiosztóval lezárult a szezonunk hivatalosan is. Óriási öröm számunkra, hogy 19 év kemény munka után Szvoboda Bence megkapta a MAMS Év Sportolója kitüntetést, ezzel ő lett idén a legjobb motoros Magyarországon. Kiváló helyre került a díj, maximálisan megérdemelte ezt az elismerést. Kevés nála keményebben dolgozó sportoló van ebben az országban. 10 magyar bajnoki címe, és az idén megszerzett második cseh bajnoki címe bizonyítja ennek az állításnak a jogosságát!

Gratulálunk másik bajnokunknak, Varga Imrének, aki majdnem egy teljes szezon kihagyása után tért vissza a versenypályákra, és ott folytatta a karrierjét, ahol kényszerűen fel kellett függesztenie: az MX2-es magyar bajnoki címmel! (Az El Caminó teljesítésért külön pacsi jár!)

Voltak értékes helyezettjeink is. Jakob Kristóf például egy verseny kihagyással is tudta hozni az MX2-es kategória második helyén, az ADAC-n pedig a legjobb magyarként zárt, ezen kívül pedig megjárta a korosztályos EB-t és VB-t. 

Hugyecz Erik is egy “fehérarannyal” örvendeztette meg csapatunkat az MX Open kategóriában, emlékezetes csatákat vívva Bencével. Ne feledjük a dalecini cseh bajnokin aratott MX2-es győzelmét!

Brian Hsu év közben csatlakozott hozzánk két sérüléssel teli esztendő után. A szezon nagyon nehezen indult számára, de kitartó munkával az év végére a junior világ- és Európa-bajnok Briant láthattuk, aki 250-es motorjával top5-ben tud menni az ADAC MX Mastersen, és a téli szuperkrossz versenyeket egymás után nyerte, végül a 4. helyen zárta a francia szuperkrossz sorozatot négy kihagyott versennyel.

Pergel Bence utolsó 85 köbcentis szezonjában lett a csapatunk tagja, az ő év végi helyezéseit a szezon elején Ausztriában elszenvedett balesete rontotta le, de biztató tempót mutatott az ADAC versenyken, és Csehországban valamint Ausztriában is felállhatott párszor a dobogó legmagasabb fokára. Egy, de inkább kettő bajnoki cím is benne maradt ebben az évében.

Kiss Márk szezonját sajnos két súlyos sérülés is hátráltatta (váll és gerinc), így a bajnoki és a kupaértékelésben nem végzett dobogón, de a Junior Open kategóriában így is a második helyen zárt. Hamarosan újra motorra ülhet, és megkezdi felkészülését a 2020-as versenyszezonra.

HTS-es licenccel teljesítette az évet Horváth Endre, aki II. osztályban megnyerte a hazai kupasorozatot az MX1-esek között. Csapatunk korelnöke, Kerese Gábor idén családbővülés és egyéb “civil” feladatai miatt pusztán pár versenyen indult, de reményeink szerint jövőre vele is többet találkozhattok majd a versenyeken. Wimmer Sanya első évét teljesítette csapatunknál, amit az MX2 bajnoki bronzzal és a kupasorozat második helyével hálált meg.

Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik 2019-ben mellettünk álltak. 2020-ban folytatjuk!

Boldog karácsonyt és sikerekkel teli új évet kívánunk mindenkinek!


Kapcsolodó versenyzők