HTS-KTM

Indul a SuperEnduro-kaland Mimó számára

Motokrossz bajnokunk új szakágban próbálja ki magát, és rögtön a mély vízbe ugrik. A SuperEnduro világbajnoki mezőnyében áll rajthoz Lengyelországban.

Most hétvégén rendezik meg a SuperEnduro-világbajnokság nyitó fordulóját Krakkóban. Többszörös motokrosszbajnok versenyzőnk, Varga Mimó elérkezettnek látta az időt, hogy szakágat váltson.

"Régóta tetszik az endurózás, korábban már ki is próbáltam magam ebben a műfajban. A SuperEnduro viszont teljesen új nekem. Az elmúlt években szerettem volna a hazai rendezésű versenyen elindulni, de eddig valamiért nem jött össze, idén azonban fejest ugrok a kihívásba." - tekintett előre Mimó.



Elvárások nélkül utazik ki az idénynyitóra, egy jó erőpróbának fogja fel. A cél, hogy tapasztalatot szerezzen, hogy mire a sorozat Budapestre ér, ne legyen számára ismeretlen a közeg.

"A világbajnoki mezőnyben indulok Krakkóban. Természetesen tisztában vagyok az erőviszonyokkal, nem győzni, tanulni megyek. Azért választottam a világbajnoki mezőnyt, mert ha egyenes ágon nem sikerül kvalifikálnom magam a döntőbe, egy reményfutamot még mehetek, így a rajtokat is gyakorolni tudom, és a versenykilométereket is gyűjtöm."

Mimót hazánk legeredményesebb terepmotoros versenyzője, csapatunk korábbi tagja, ifj. Németh Kornél készítette fel a SuperEnduróra, aki maga is versenyzett ebben a szakágban, és a 2013/14-es sorozatban az Év Újoncának választották.

"Kornél kint lesz Lengyelországban, és segít amiben tud. Megnyugtató ez számomra. Habár csak négyszer, ötször tudtam motorozni, nagyon várom a versenyt, kíváncsi vagyok, hogyan sikerül majd teljesítenem a világbajnokok között." - zárta a gondolatait a győri motoros.


A 2019-es magyar verseny összefoglalója. Ha nem tudod, mi az a SuperEnduro, érdemes megnézned!

Mimó csak Lengyelországban indul a világbajnoki mezőnyben, a későbbi állomásokon az Európa-kupa küzdelmeiben lesz érdekelt. Krakkó után a németországi és a magyar állomásokon biztosan ott lesz a mezőnyben, a későbbi szerepvállalásáról a későbbiekben születik döntés.

Ez a kis téli kiruccanás nem jelenti azt, hogy Mimó szakítana a motokrosszal, a 2023-as szezonra gőzerővel készül a SuperEnduróval párhuzamosan.

Kapcsolodó versenyek

SuperEnduro: Lengyelország

SuperEnduro: Németország

SuperEnduro: Magyarország

SuperEnduro: Franciaország

SuperEnduro: Izrael

SuperEnduro: Lengyelország

Kapcsolodó versenyzők

Kapcsoló képek

Varga Mimó 2022