HTS-KTM

Katona Áron két éves szerződést kapott a KTM-től

Kivételes lehetőséget kapott legifjabb versenyzőnk. A KTM közvetlen támogatását fogja élvezni 2025 végéig.

Katona Áron tehetségére és eredményeire felfigyelt a KTM, két éves szerződést kapott az osztrák gyártól. A Humda Academy és a HTS KTM támogatását is élvező 13 éves ajkai motorversenyző ezzel olyan lehetőséghez jutott, amit nem sok magyar motoros mondhat el magáról.

A megállapodás fő fókuszában a világbajnoki és Európa-bajnoki szereplés áll. A jövő évi világversenyekig a 85 köbcentis kategóriában fog versenyezni Áron, azt követően pedig már év közben feljebb lép a 125 köbcentisek közé, mindezt a KTM műszaki és szakmai támogatásával, a HTS KTM csapat közreműködésével.

Katona Áron korosztálya egyik legígéretesebb tehetsége. Versenyzői pályafutását egészen fiatalon, 5 évesen kezdte. Legnagyobb sikerei közé tartozik a 2021-ben elért világkupa győzelem, melyet a 65 köbcentis kategóriában ért el 11 évesen. Tavaly az Év Újonca lett Európa egyik legnívósabb nemzetközi bajnokságában, a németországi ADAC Junior Cup 85 mezőnyében, ahol idén jelenleg a bajnoki címért harcol.

Diego Clement, a KTM off-road kereskedelmi vezetője, Katona Áron és Horváth Lajos, a HTS KTM tulajdonosa

A KTM támogatása egy fontos mérföldkő Áron pályafutásában, amelynek segítségével messzire mutató távlatok nyílhatnak meg előtte. A 12 éve működő HTS KTM csapat tulajdonosát büszkeséggel tölti el, hogy legifjabb versenyzőjére felfigyelt a terepmotorozásban világelső motorgyártó, és lehetőséget biztosítanak számára a továbbfejlődésre.

Katona Áron: "Egy Álmom vált valóra azzal, hogy a KTM közvetlen támogatását élvezhetem, amiért rendkívül hálás vagyok. Még hosszú az út, amit meg kell tennem a sportban, ezért továbbra is azzal az alázattal kívánom végezni a dolgom, ahogy tettem eddig is. Nagy lehetőséget kaptam. Azon leszek, hogy élni tudjak vele, és még feljebb vezessen az utam a motokrossz világában."

Horváth Lajos, HTS KTM tulajdonos:
"A csapat alapítása óta azon dolgozom, hogy a magyar fiataloknak egy olyan hátteret tudjak biztosítani, amivel meg tudják magukat mutatni a nemzetközi sportéletben. Hatalmas öröm számomra, hogy az elmúlt 12 év munkájának és Áron kivételes tehetségének köszönhetően a KTM felfigyelt rá, és szárnyai alá vette őt. Különösen fontos csapatunk számára ez a pozitív hír ebben a tragikus évben."

Kapcsolodó versenyzők