HTS-KTM

Magyar Bajnokság: Esztergom

Hosszú várakozást követően április 11.-én sor került az idei első versenyünkre, mely az Esztergomban megrendezett Magyar Bajnokság első fordulója volt.


Izgalommal és nagy elvárásokkal érkezett csapatunk a helyszínre, hiszen a nevezési lista alapján egy nemzeti megmérettetéshez képest nívós mezőnyre készülhettünk és végre visszacsatolást kaphattunk téli felkészülésünk sikerességéről.

A nagy nevezési létszám miatt az első osztály két kategóriája külön futamban indult, hiszen Mx Open-ban 24, míg Mx2-ben 34 versenyző állt rajthoz. Bár két versenyzőnk, Szvoboda Bence és Kiss Márk sérülésük miatt nem indulhattak, csapatunk további hat tagja képviselt minket, így a kisebb géposztályban Jakob Kristóf „Johnny”, Técsi László és Pergel Bence, míg az Open kategóriában Hugyecz Erik, Varga Imre „Mimó” és Wimmer Sándor állt rajthoz.


A délelőtti időmérőn az abszolút legjobb időt Hugyecz Erik motorozta, ezzel megszerezve annak a lehetőségét, hogy a futamokra elsőként válasszon rajtpozíciót. Szintén ebben a kategóriában Varga Mimó 0,6 másodperccel lemaradva a harmadik időt, míg Wimmer Sanya a 21. pozíciót szerezte meg. Az Mx2-eseknél Jakob Kristóf 4 tizeddel maradt el az elsőtől, Técsi Laca a 4., míg a haza pályán, 125-ös motorral versenyző Pergel Bence az 5. helyen kvalifikálta magát, így csapatunk kellő izgalommal várta a délutáni futamokat.


Elsőként az Open kategória mérhette össze tudását egy 20 perc + 2 körös futam keretein belül. Erik már az második körben a mezőny élére állva, magabiztos motorozással húzta be idei első győzelmét. Mimó egyre biztosabbnak tűnő harmadik pozícióját egy elcsúszás következtében elvesztette, így végül negyedikként intette le a kockás zászló. Sanya ebben a futamban 19. lett.

Egyből utánuk következett három ifjú versenyzőnk első futama. Johnny egyből egy holeshot-tal kezdett, ugyanakkor a lekörözött versenyzők megnehezítették a dolgát, így a futam felénél elvesztette vezető pozícióját, de az élen haladó Kovács Ádám is hibázott, így Kristóf visszavette első helyét és egy biztos, 14 másodperces előnnyel fejezte be futamát. Laca egészen az utolsó körig maga mögött tartotta az osztrák Markus Rammelt, de sajnos egy hibát követően elvesztette helyét, így végül a dobogóról lemaradva, negyedikként intették le. Bence a futam vége előtt nem sokkal szintén egy lekörözött versenyzőben elakadva hátrébb került és ötödikként ért célba a harminc fős nemzetközi mezőnyben.


Egy nagyobb szünet után következtek a második futamok. Újfent az Open kategória versenyzői mérettettek meg elsőként. Mimó hamar az élre állt, de ezt a kevésbe jó rajtott vett Erik nem hagyta szó nélkül. Két versenyzőnk csatájában végül Erik kerekedett felül, így egy ismételten biztos motorozással behúzta a napi összetett győzelmet is. Ugyanakkor a futam végén Mimó dolgát megnehezítették lekörözött versenyzőtársai és a futam vége előtt nem sokkal megelőzte a cseh Dusan Drdaj, így harmadikként célba érve az összetett bronzérmet szerezte meg a győri versenyző. Sanya ebben a futamban 20.-ként ért célba.

Ezt követte az utolsó futam, melyben csapatunk érintett volt. Az Mx2-es géposztályban Kristóf ismételten hatalmas csatát vívott a győzelemért, de ezúttal a szerencse nem állt mellé és másodikként fejezte be a futamot, így pontegyenlőséggel az összesített ezüstérmet nyerte el. Laca egy kevésbe jó rajt után a harmadik pozícióba tudta felküzdeni magát, így ezen a helyen befejezve futamát, a napi összesítésben is 3. lett. Bencének ezúttal nem volt szerencséje. Egy remek rajt után, kétütemű motorjával komoly tempót diktálva tartotta helyét, amikor az egyik ugrón óriásit bukott. Ezután a futamot feladni kényszerült, de szerencsére egy kisebb agyrázkódáson kívül komolyabb baja nem lett a helyi versenyzőnek.


Összességében egy sikeres napot zárt csapatunk. Készülünk a további megmérettetésekre, viszont a jelenlegi helyzet tekintetében a következő versenyig még legalább egy hónapot kell várnunk. Köszönettel tartozunk a szervezőknek, akik ismét egy remek rendezvényt bonyolítottak le. Bár a nézők nekünk is hiányoztak, fontos szem előtt tartani a versenyzők egészségét, ezért ez a szervezési mód volt a helyzethez képest a legkedvezőbb. Köszönjük, hogy ennek ellenére továbbra is velünk vagytok, reméljük hamarosan személyesen találkozhatunk!


Napi összetett eredmények:

I. osztály Mx Open:

                 1. Hugyecz Erik (50 pont)

                  2. Dušan Drdraj (44 pont)

                  3. Varga Imre (38 pont)

                  20. Wimmer Sándor (3 pont)


I.osztály Mx2:

                   1. Kovács Ádám (47 pont)

                    2. Jakob Kristóf (47 pont)

                    3. Técsi László Márk (38 pont)

                    13. Pergel Bence (16 pont)

Részletes eredmények itt érhetőek el.

Kapcsolodó versenyek

Kapcsolodó versenyzők