HTS-KTM

Magyar Bajnokság: Foktő

A magyar bajnokság negyedik fordulója Foktőn került megrendezésre.

A HTS Team ezúttal is az Mx Open és Mx2-es kategóriáiban nevezte versenyzőit. A COVID-19 kapcsán bevezetett utazási szigorítások miatt, a cikk írásának időpontjában legvalószínűbb, hogy az itthoni lesz az egyetlen sorozat, ahol a HTS Team versenyzői minden fordulót teljesíteni tudnak. 

A kvalifikáción az I. osztály MX Open-MX2 összevont kategóriában Hugyecz Erik volt a leggyorsabb, őt követte a második, harmadik helyen a szintén HTS színeiben induló Técsi László és Jakob Kristóf. Pergel Bence az ötödik, Wimmer Sándor a hetedeik, a sérüléssel bajlódó Kiss Márk a tizenegyedik helyre kvalifikálta magát. 

Első futam: Hugyecz Erik elsőnek rajtolt, de néhány kör után egy esés nehezítette Erik dolgát. Técsi László szintén esett a futam elején. Pergel Bence pedig az utolsó körben járt hasonlóan, mint az előbb említett csapattársai. Az első futam összetett eredményei: 1. Hugyecz Erik, 2.Jakob Kristóf, 3. Técsi László 5. Pergel Bence, 10.Wimmer Sándor, Kis Márk kiállt.

Második futam: Hugyecz Erik ezúttal jobban érezte magát a motoron, amit a futam során mutatott egyenletes teljesítménye is jól példáz. Técsi László a verseny elején még vezette a mezőnyt, de egy elcsúszás következtében visszaesett a harmadik helyre. Jakob Kristóf az egész hétvége alatt próbálta a pálya ritmusát megtalálni, de saját bevallása szerint ez most nem az Ő versenye volt. Pergel Bence egy rossz rajtot követően kezdett komoly felzárkózásba. A rajtzászló Hugyecz Eriket intette le az első helyen Jakob Kristóf a második, Técsi László a harmadik, Pergel Bence a negyedik, Wimmer Sándor pedig a kilencedik helyen végett.

HTS Team versenyzőinek végeredményei:

MX Open kategória: Hugyecz Erik 1. hely, Wimmer Sándor 5. hely

Mx2 kategória: Jakob Kristóf 1. hely, Técsi László 2. hely, Pergel Bence 3 hely.

A verseny jól sikerült, a rendezők mindent megtettek és külön programokkal, ugráló várral, gyerekmotorozással is szórakoztatták a kilátogató családokat. Örömteli, hogy az MX II. és III. osztályban nagy a versenyzői létszám. Nagyon szomorú viszont, hogy az élsport lassan értékelhetetlen, a kevés versenyző miatt. Meggyőződésem, hogy több versenyző sikeresen szerepelne az élsport kategóriában is, csak akarni kellene. A korábbi években dicsőség volt az „első – osztályban” szerepelni. Egy versenyzőnek nagyobb dicsőség a magasabb kategóriában egy tisztes helytállás, mint a kisebb kihívásnál az éremgyűjtés. Tudom, hogy kell a sikerélmény, de azt is tudom, hogy fejlődni igazán, csak a nagyobb terhelés és nagyobb kihívás mellett lehetséges.


Kövessetek minket a továbbiakban is. Vasárnap találkozunk Bugyin, a Magyar Bajnokság utolsó előtti fordulóján!

Kapcsolodó versenyzők