HTS-KTM

Magyar Bajnokság: Piliscsév

Második fordulójához érkezett a 2021-es Magyar Motocross Bajnokság. A helyszín ezúttal a nagy múlttal rendelkező piliscsévi pálya volt.

Ismét hat versenyzővel nevezett csapatunk, Mx Open kategóriában Hugyecz Erik, Varga Mimó és Wimmer Sanya, míg Mx2-ben Jakob Kristóf, Técsi Laci és Pergel Bence képviselt minket. Ez alkalommal is számos külföldi motocross tehetség nevezett az eseményre, így már előzetesen is remek versenyre számíthattunk.

Vasárnap reggel zuhogó esőben ébredtünk, ami egész nap kitartott. Ez nem könnyítette meg sem a versenyzők, sem a pályán dolgozók dolgát. A két első osztályú kategória a népes nevezői létszám miatt ismét külön futamokban mérettette meg magát. A szabadedzésen a pilóták inkább csak felmérték a körülményeket, ismerkedtek az esőáztatta pályával.

Az időmérőre már kezdtek kialakulni mélyebb nyomok. Elsőként az Open kategória mutathatta meg, milyen időt tudnak motorozni ilyen körülmények között. A kvalifikáción Erik 2., Mimó 4., Sanya pedig a 15. időt érte el. Egyből követte őket a kisebb, Mx2-es géposztály, ahol Kristóf 0,3 másodperccel lemaradva a legjobb időtől a 2., Laca a 4., míg Bence az 5. legjobb időt tudta motorozni. Ezekkel az eredményekkel várta csapatunk a futamokat.

A délutáni program csapatunk számára az Mx Open első futamával kezdődött. A startnál Hugyecz Erik a top háromban volt, míg Varga Mimó visszaszorult a középmezőnybe. Az első kör végére Erik az élre állt és magabiztos előnyt épített ki az esőáztatta pályán. Varga Mimó a negyedik pozícióba küzdötte fel magát. A futam utolsó harmadában az egyik emelkedő előtt Erik sajnos hibázott megforgott a motorral és elúszott a győzelme. Így végül Erik másodikként, Mimó pedig 5. helyen ért célba.

Őket követte a nap egyik fő műsorszáma az MX2-es kategória. A népes mezőny startja előtt volt olyan versenyző, akinek már a felvezető körben gondja akadt a körülményekkel és közelebbről vizsgálta meg a pálya talaját, mint azt szerette volna. A rajtgép lecsapódását követően Jakob Kristóf szenzációs rajttal megszerezte a vezetést, Técsi Laci a negyedik helyen, Pergel Bence pedig a hatodik helyen kezdett neki a futamnak. Sajnos az eső még jobban esni kezdett, így extrém nehéz helyzetet teremtve a versenyzőknek. Kristóf kiemelkedő teljesítményt nyújtva végig vezetve a futamon megnyerte a versenyt, Técsi Laci a hatodik helyen Pergel Bence pedig fék nélkül motorozva a 11. helyen haladt át a kockás zászló alatt.

A második Mx Open futamban Hugyecz Erik ismét a top3-ban rajtolt és ez a start már Varga Mimónak is jobban sikerült.

Sajnos Eriknek már a futam elején le kellett dobni szemüvegét, majd kontaktlencséje is kiesett, így egy biztonságos tempóban próbálta befejezni a futamot. Mimó a futam utolsó köréig második helyen haladt, mígnem a leintés előtt nem sokkal egy hibát követően sajnos elvesztette ezt a helyet és végül őt harmadiknak, Eriket pedig hetedikként intette le a kockás zászló. A nehéz körülményeket bizonyítja, hogy ebben a kategóriában a 16 nevezőből, csupán 9 tudta befejezni a második futamot.

A nap záró versenyeként az Mx2-es kategória mérhette össze tudását. Jakob Kristóf ez alkalommal másodikként, Pergel Bence harmadikként, Técsi Laci pedig ötödikként startolt. Kristóf a világbajnokságon is versenyző cseh pilótával harcolt a második futamban is, mígnem sajnos szemüvege feladta a szolgálatot és azt ledobva kellett befejezni futamát. Az elsőtől lemaradva, biztos tempóval másodikként ért be a célba. Bence a 125-ös motorral is remekült helytállt a dombos pályán, végig harmadik pozícióban motorozva, és a futamot is ezen a helyen fejezte be. Lacit pedig az első futamban történt kézsérülése után ötödikként intették le.

Két forduló után csapatunk tagjai továbbra is a bajnoki pontvadászat elején állnak. Következő magyar versenyünk három hét múlva a nemzeti bajnokság következő állomása, Tápióbicske lesz, ahol remélhetőleg hasonlóan nívós mezőny jön össze, viszont kellemesebb időjárásai körülmények fognak fogadni minket. Kövessétek csapatunkat a továbbiakban is, hamarosan újra találkozunk!


Kapcsolodó versenyek

Kapcsolodó versenyzők

Kapcsoló képek

Magyar Bajnokság: Piliscsév