HTS-KTM

Hugyecz Erik megállíthatatlan Tápióbicskén is

Újabb Hugyecz-siker született a magyar motokrosszbajnokságban, tovább növelte előnyét kilencszeres magyar bajnokunk. Harmadik hazai versenyén második győzelmét aratta Szurdokpüspöki büszkesége.

Nem kopik az idén 30 esztendős versenyzőnk tudása és sebessége. A tápióbicskei magyar bajnoki versenyen újra ő állhatott a dobogó legmagasabb fokára a legmagasabb profi kategóriában az MX Open-ben. Ez a pálya különösen kedves Erik számára, hiszen az elmúlt években kevésszer talált legyőzőre, 2017-ben pedig az aranyérmes csapatunk tagja volt itt a csapatbajnoki versenyen.


A korai szezonrajt miatt kifejezetten vonzó volt a külföldi élmenőknek a hazai bajnoki sorozat, mivel a koronavírus-korlátozások miatt határainkon túl nem rendeztek egy versenyt sem tavasszal. Az esztergomi nyitánon osztrák és cseh versenyzők jöttek vendégszerepelni, Piliscséven a világbajnokságon érdekelt venezuelai és cseh versenyzők próbálták Erik dolgát megnehezíteni, Tápióbicskén pedig az aktuális osztrák bajnokok voltak a kihívók.

Hugyeczet nem sikerült zavarba hozni hazai földön, Esztergomban fölényesen nyert, Piliscséven második lett, Tápióbicskén pedig újra visszafoglalta a dobogó legmagasabb fokát. Előnye 14 pont a bajnoki pontvadászatban.

“Idén újra kétütemű motorral versenyzek, mert ez a motor megbocsátóbb. Munka és család mellett kevés időm jut a felkészülésre, ezért döntöttünk a 250-es motor mellett. Megérte, mert jól érzem magam rajta, és jönnek az eredmények. Szeretném idén megszerezni tizedik magyar bajnoki címemet.” - tekint a jövőbe tapasztalt versenyzőnk.


Az MX open kategóriában csapatunk másik versenyzője, Varga Mimó képes csak tartani a lépést az élmezőnnyel és Erikkel, de Mimó nem teljesen egészségesen teszi mindezt. Hosszú ideje küzd alkarproblémákkal, ami meggátolja őt, hogy tudása legjavát hagyja ott a pályán. Így sem lehet oka panaszra, az OB fordulók mindegyikén dobogóra tudott állni, és jelenleg második a pontvadászaban, ám nem ebben a pozícióban látná magát a legszívesebben győri motorosunk.

“Barcelonában tudják műtéti úton kezelni ezt a problémát, azzal az orvossal vagyok konaktban, aki a MotoGP versenyzők szindrómás alkarbeduranását is kezeli.” - mondja Mimó. “Kellemetlen dolog ez, mert akármennyire jó az állóképességem, ha az alkarom felkeményedik és elzsibbad, képtelenség tartani a motort, ez pedig rendkívül balesetveszélyes. Tudom, hogy sokkal többre vagyok képes, mint amit az eredményeim mutatnak. Bízom benne, hogy a nyári szünetben műtőasztalra kerülök, és ősszel újra a legjobb formámban versenyezhetek.”

Az élsport MX Open bajnokság állása 3 forduló után:

1. Hugyecz Erik (HTS), 133 pont

2. Varga Imre (HTS), 119 pont

3. Jakub Hruska (Csehország), 57 pont

4. Martin Venhoda (Csehország), 53 pont

5. Lorenzo Locurcio (Venezuela), 50 pont


MX2-es juniorjaunk hatalmas presztízsharcot vívnak idén egy kategóriával lejjebb. Jakob Kristóf az kategória címvédője, Técsi László Márk és Pergel Bence, az új generáció legtehetségesebbjei küzdenek egymással és a külföldi trónkövetelőkkel. Eddig Jakob akarata látszik érvényesülni, de nem lehet nyugodt a feltörekvő ifjúság miatt.

Tápióbicskén szokatlan balszerencse üldözte Jakobot. Mindkét futam rajtjánál elesett, és a mezőny végéről volt kénytelen felzárkózni. Az első futamban második, a másodikban ötödik lett, ami azt jelentette, hogy idén először maradt dobogós helyezés nélkül, ám ennek ellenére magabiztosan vezeti a kategória ponttáblázatát.

“Ez ma nem az én napom volt sajnos, pedig bennem volt a győzelem lehetősége. A balszerencsés események ellenére végig küzdöttem a futamokat, és ez ma a negyedik helyezést eredményezte. A bajnokságban szép előnyöm van, ez vigasztal.” - szomorkodott a leintés után a címvédő.


Técsi László sem nevezte az élete versenyének a tápióbicskeit, a hódmezővásárhelyi fiúnak kissé szokatlan a laza homokos borítás, de a délelőtti szabadedzésen bemutatott hatalmas bukása sem segítette őt ezen a napon. Összetett ötödik helyezésével stabilizálta második helyét az MX2-esek pontvadászatában.

Csapatunk legifjabb tagja, Pergel Bence viszont lubickolt a tápióbicskei homokban. Mindkét futamban stabilan tartotta pozícióját az élmezőnyben, pedig a 125-ös motorján teljesítményhátrányban volt a többiekhez képest. Második helyezése nagyszerű eredmény, ezzel egyedüliként képviselte csapatunkat a nap végi díjkioszton. Az esztergomi versenyen bemutatott nullázása lehet számára a legfájóbb pont idén, emiatt van lemaradásban az élmezőnyhöz képest.

A magyar bajnokság most nyári szünetre megy, legközelebb szeptember 26-án, Foktőn lesz bajnoki pontokért vívott küzdelem. Addig juniorjainkra nemzetközi megmérettetések várnak, királykategóriás versenyzőink pedig a bajnoksággal együtt pihennek pár hónapot.

Az élsport MX2 bajnokság állása 3 forduló után:

1. Jakob Kristóf (HTS), 132 pont

2. Técsi László Márk (HTS), 103 pont

3. Liszka Roland Noel, 100 pont

4. Pergel Bence (HTS), 88 pont

5. Julius Mikula, 67 pont

Kapcsolodó versenyek

Kapcsolodó versenyzők

Kapcsoló képek

Magyar Bajnokság: Tápióbicske