HTS-KTM

Mantovában kezdi az EB-szereplést Pergel Bence

Kategóriát vált esztergomi versenyzőnk, hétvégén bemutatkozik a EB-legdarálósabb kategóriájába, az EMX250-ben.

Lombardia Nagydíjával elindul Pergel Bence számára is az idei versenyszezon. 17 éves esztergomi motorosunk az EMX125-ös kategóriát kinőve immáron az EMX250-es kategóriában lesz látható az Európa-bajnokságon, ami az egyik legnehezebb géposztály az EB-n.

Az EMX250 az MX2-es világbajnokság közvetlen előszobájának tekinthető. Sok gyári csapatnak az utánpótlás-nevelő kategóriája ez, ahol minden centiért komoly csatákat vívnak egymással a versenyzők. Bencének nem lesz egyszerű dolga itt, de munkabírásának és tehetségének köszönhetően, biztosak vagyunk abban, hogy derekasan helytáll majd.

Bence egy kétütemű 250-es KTM-el száll majd harcba a zömében négyütemű 250 köbcentis motorokat hajtó vetélytársakkal szemben. Azért esett a választásunk erre a konstrukcióra, mert a súly-lóerő aránya kiváló, könnyebben irányítható a motor 17 éves versenyzőnk törékeny testfelépítésével.

- Sokat készültem a télen, hogy a lehető legjobb formában vághassak neki az idei évnek. Ezúton is köszönöm az edzőm, Déczi Balázs munkáját, a csapatomnak és a családomnak pedig a kitartó támogatást. Sajnos a korhatárlimit miatt idén már nem mehetek a 125-ösök között, ezért egy kategóriával feljebb fogok szerepelni az EB-n. Az ADAC-n még tudok 125-össel menni. Túlzó elvárásaim nincsenek magammal szemben, tisztában vagyok azzal, hogy még sok a lemaradásunk az élmezőnyhöz képest, de ezt az évet egy tanulóévnek szánjuk, hogy a lehető legtöbb tapasztalatot gyűjthessek ebben a kategóriában. Már várom a mantovai viadalt, a pályán sokat edzettem a télen. Első nekifutásra akkor lennék elégedett, ha sikerülne kvalifikálnom magam a legjobb 40 versenyző közé, és nem kellene rögtön az első napon hazautaznunk. - nézett bizakodva a jövőbe versenyzőnk.

Az EMX250-es futamokat az MXGP fizetős stream szolgáltatója közvetíti majd: https://www.mxgp-tv.com/home

Kapcsolodó versenyek

EMX: Olaszország

Kapcsolodó versenyzők

Kapcsoló képek

Pergel Bence készen áll a szezonra