HTS-KTM

Összefoglaló: Ács és Dalecin

Az elmúlt hétvégén, idén először, két nemzeti (Magyar és Cseh) felnőtt bajnokságban is lecsapódtak a rajtgépek.

Ahogy azt legutóbb írtuk, Ács és Dalecin között osztottuk meg a HTS Team versenyzőit. 

Az itthoni fordulóban Hugyecz Erik, Pergel Bence, Kiss Márk és Wimmer Sanya indult a HTS Team színeiben. A szabad edzéseken alaposan belocsolt, saras pálya fogadta a srácokat. Miután az Mx Open és az MX2 kategória egy futamban teljesítette a versenytávokat, az időmérőn elért eredmények alapján Hugyecz Erik a második, Pergel Bence az ötödik, Kiss Márk a tizennegyedik, Wimmer Sanya pedig a huszadik helyen állt be a rajtgép mögé.Az első futamra az időjárás alaposan felmelegedett, a HTS versenyzők közül Hugyecz az első helyen rajtolt, Pergel a nyolcadik helyen, Kiss és Wimmer a mezőny hátsóbb szekcióiban küzdött. Erik elmondta, hogy felkészülése nem volt teljes, ez érződött a teljesítményén is. Bencének komoly kihívást jelentett a rajt utáni felzárkózás. Márk, sajnos sérülten érkezett a megmérettetésre, emiatt komoly fájdalmak árán tudta teljesíteni a futamokat. Sanya a közepes rajt után csatázott a lehető legjobb helyezésért. A második futam Erik számára egy remek küzdelmet hozott Kovács Ádámmal, Bence jó tempót követően egy lekörözött versenyzővel is kalandba került. Márk sajnos tovább szenvedett a sérülése miatt, Sanya pedig Bencéhez hasonlóan szintén nehéz pillanatokat élt át egy elé eső versenytárs miatt.

A Cseh bajnokság indulói, mint legutóbb is írtuk Varga Imre, Jakob Kristóf és Técsi László. A fiúk Dalecinben az ADOS HTS KTM Team színeiben versenyeztek. Remek előkészítés,

emelkedőkkel, lejtőkkel, technikás részekkel fűszerezve, ez Dalecin. Az indulók között olyan nevek, mint Nagl, Vialle, Geerts, Everts. A hatalmas érdeklődést kiválóan szemlélteti, hogy mind az MX1-es, mind az MX2-es mezőnyt ketté osztották az időmérő edzésre. Limitet kellett futni, akinek ez nem sikerült, csomagolhatott...

Az MX1-es Varga Imre saját időmérőjén a második helyet szerezte meg, aminek köszönhetően az összetettben a negyedik rajthelyet kapta.

Az MX2-es Jakob Kristóf és Técsi Laci a 82 fős mezőnyben, szintén kvalifikálta magát a versenyre. Kristóf a saját csoportjában 11., Laci a 17. időt érte el, ami összesítve a 22. és 34. rajthelyet jelentette.

Az Mx2-esek első futamában Kristóf a 12-ik helyen hagyta el a rajtgépet. Komoly erőket mozgatott meg annak érdekében, hogy megőrizze ezt a pozíciót, végül a 17. helyen sikerült célba érnie. Laci rajtja nem sikerült jól és az utolsó helyről, sikerült a 33-ként áthaladni a célvonalon. 

A futamot a világbajnokságot jelenleg vezető Tom Vialle nyerte.

Az Mx1-es mezőny állt ezután a rajtgép mögé. Az ADOS HTS TEAM magyar versenyzője Varga Imre, versenytáv háromnegyedénél jobbnak látta a kiállást versenyzőnk, nem kockáztatva egy esetleges sérülést. Ebben a futmban Max Nagl haladt át elsőként a célvonalon.

Az MX2 második futamában Jakob Kristóf elrontotta a rajtot, így az utolsó közül vágott neki a megmérettetésnek, végül a 15. helyen sikerült célba érnie. Técsi Lacinak sem sikerült megfelelő rajtot vennie. Minden erejét és tudását

bevetette, hogy a 125-ös kétüteművel az elérhető legjobb pozíciót szerezze meg, mezőny nagyrésze ugyanis 250-es négyütemű motorral indult.. Técsi végül a 23. helyen ért célba. Ezt a futamot is Tom Vialle nyerte, így az összetettben, Ő álhatott a dobogó legfelsőbb fokára.

Az MX1 második futamát törölték a sok sérült és az egészségügyi szolgálat problémái miatt.

Versnyzőink hétvégi mérlege:

Magyar bajnokság első forduló, Ács:    

Hugyecz Erik MX Open: 2. hely

Pergel Bence MX2: 2. hely

Kiss Márk MX2: 5. hely

Wimmer Sanya MX Open: 9.hely

Cseh Bajnokság első forduló, Dalecin:   

Jakob Kristóf MX2: 16.hely

Técsi László MX2: 26.hely

Varga Imre MX1: 31. hely

Kiss Márk a fentebb említett sérülése miatt szünetelteti a versenyzést és a rehabilitációjára koncentrál, hogy minél előbb egészségesen térhessen vissza a pályákra. Gyors felépülést kívánunk neki! 

A soron következő hétvégén csapatunk a Cseh Bajnokság második fordulóján, Kaplicéban méretteti meg magát, kövessetek minket ezután is itt vagy a pályákon!


Kapcsolodó versenyzők