HTS-KTM

Pergel Bence EB-pontokat szerzett

Jól sikerült ifjú esztergomi versenyzőnk bemutatkozása az Európa-bajnokságon, de Jakob Kristófnak is értékes tapasztalatokat gyűjtött.

Teutschenthalban rendezték meg a motokrosszosok Német Nagydíját, ahol Pergel Bence (16) és Jakob Kristóf (18) képviselte csapatunkat és Magyarországot az Európa-bajnoki kategóriákban. Pergel a 13-17 éves korosztályban volt érdekelt az EMX125 köbcentis kategóriában, míg Jakob a 16-23 éveseknek kiírt EMX250-es géposztályban állt rajthoz.

Pergel pontjai


16 éves esztergomi versenyzőnk számára remekül indult a napi, hiszen csoportjában a tizedik legjobb idővel jutott be egyenes ágon a futamokban, ami bizakodásra adott okot.

Sajnos nem tartott sokáig az örömünk, hiszen az első futam rajtja után tömegbukásba keveredett, emiatt a mezőny végéről indulhatott a mezőny után. Stabil motorozással végül a 29. pozícióban ért célba.

Pergel Bence balesete az első futamban

A második futamban kiegyensúlyozott versenyzést mutatott Pergel, egy jó rajtot követően a 9 pontot érő 12. helyen ért célba, így a két futam alapján a 18. helyen zárta pályafutása első EMX125-ös versenyét.

Az idei évben az ADAC MX Mastersen és a Junior Világbajnokságon is bizonyította, hogy kategóriája élmezőnyébe tartozik, ezt ezen a viadalon is megmutatta a szakmának. Egész hétvégén a legjobb tíz versenyző között volt, és újra bebizonyította, hogy nem riad meg a mély víztől!

Jakob nehéz tanulópénze


Jakob Kristófnak nehezebb dolga volta az EMX250-es kategóriában. Ez a géposztály most is bizonyította, hogy mekkora darálás folyik itt. Aki nem látott még élőben ilyen futamot, elképzelni sem tudja, mennyire vakmerőek ezek a fiatalok, és hogy milyen tempót diktálnak.

A kvalifikációs limit gond nélkül meglett veresegyházi versenyzőnknek, csoportjából a 18. helyen került be a legjobb negyven versenyző közé, ami megsüvegelendő teljesítémény.



A futamokon sajnos nem jött ki számára a lépés: az első felvonást elizgulta, egy bukást követően a 35. helyen ért célba. A pontszerzés a második futamban sem sikerült: két körrel a vége előtt beleesett egy pálya menti mély mocsárba, ami miatt nem tudta befejezni ezt a menetet.

Az EMX250 a legnehezebb motokrosszos kategória az utánpótlás számára. Az itt eltöltött versenyek készítik fel a versenyzőket a világbajnoki mezőny kihívásaira, és ez meg is látszik a mezőny dinamikáján. Sokat kell még tanulnunk, de az akarat és az elszántság adott, a tanulópénzt pedig mindenkinek meg kell fizetni.

Az élet megy tovább, Kristófnak holnap már Kiskunlacházán kell bizonyítania, hiszen az MX2-es magyar bajnoki címvédés a tét.

Kapcsolodó versenyzők

Kapcsoló képek

EMX: Teutschenthal