HTS-KTM

Szvoboda Bence mégis indul Angliában

A Brit Nagydíj elhalasztásával esély nyílt, hogy bajnokunk elinduljon rajta. Hétvégén rajtol a nemzetközi versenyszezon Szvoboda Bencével.

A motokrossz világbajnokság és Európa-bajnokság promótere egy héttel eltolta a Brit Nagydíjat a szigetországban tomboló vihar miatt, mely a pálya környékén is nagy károkat okozott. Ez döntés esélyt adott arra, hogy rangidős versenyzőnk, Szvoboda Bence Angliába utazzon és rajthoz álljon az Open Európa-bajnokság mezőnyében.

Mint arról korábban már hírt adtunk, Bence számára az EMX Opent terveztük fő sorozatának, de az eredetileg február 17-ére tervezett viadal előtt nem sokkal covidos lett, ezért visszamondtuk az indulást. A verseny elhalasztásával azonban megnyílt a lehetőség Bence előtt.

- Pár napja még egy forintot sem adtam volna érte, hogy itt leszek Matterley Basinben, de most annyi balszerencse után kedvezett nekem sors. Azt tudni kell, hogy még korán sem vagyok 100%-os. Sokat készültem a télen, de ezt a versenyt lesz, ami lesz alapon vállaltuk be, hogy a legkevesebb pontot bukjuk a teljes sorozatot tekintve. 2 év kihagyás, egy komoly váll- és térdműtét, meg egy csigolyatörés után az is csoda, hogy még itt vagyok. Motivált vagyok, szeretnék minél jobb eredményt elérni. Azt gondolom, a dobogó messze lesz, de bármilyen top10-es helyezésnek örülni fogok. - nyilatkozta bizakodva Bence a pénteki adminisztrációs napon.

Szombaton egy szabadedzéssel indul az EMX Open programja, majd az időmérő edzés következik, és nem sokkal később az első futamot is elindítják. Vasárnap reggel lesz a második futam, és a két futam összetett eredményei alapján alakul ki majd a végeredmény.


Kapcsolodó versenyek

EMX Open: Nagy-Britannia

Kapcsolodó versenyzők