HTS-KTM

Szvoboda Bence nyert Möggersben

Csapatunk versenyzője a VB előszobájában diadalmaskodott.

Szvoboda Bence teljesítményére elfogytak a jelzők. Az ország legjobb motokrosszosa pályafutása egyik legeredményesebb szezonja után rögtön két hónapot kihagyással indította az idei évet egy csuklótörés miatt, de visszatérése óta nem tud veszíteni! Két cseh bajnoki verseny megnyerése után 17 éves pályafutása legemlékezetesebb és legfontosabb győzelmét aratta a hétvégén Möggersben.

A királykategóriának számító MX Masters kategóriában eddig egy magyar tudott győzni, az aktív versenyzéstől már visszavonult ifj. Németh Kornél.


Azért is édes ez a győzelem, mert Bence szombati napja a technika miatt rosszul sikerült. A kvalifikáción nem tudta kihozni magából a maximumot, és csak a 13. rajtpozíciót érdemelte ki legjobb idejével a 40 fős mezőnyben. Vasárnap aztán minden megváltozott, és még Fortuna is kegyeibe fogadta a magyarok büszkeségét. A világbajnokságon edződő ellenfelei lesérültek vagy nem tudtak mindkét futamban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, így megnyílt az út Szvoboda előtt, aki egy második és egy negyedik helyezéssel gyűjtötte a legtöbb pontot a hétvége során, a motokrossz szabályai szerint így ő lett a nap győztese.


“Hihetetlen érzés, képtelen vagyok felfogni! Az utolsó körben mutatták be a depóból, hogy enyém az összetett győzelem, addig nem voltam ennek tudatában. Csináltam a dolgom, ahogy mindig, folyton csak a következő akadályra koncentráltam, és arra, hogy kitartson az erőm a végéig. A leintés után sok minden eszembe jutott az elmúlt 17 évből, nagyon hosszú és keserves út vezetett idáig, de megcsináltuk a csapatommal együtt, mert ez egy csapatsiker volt, egyedül képtelen lettem volna rá! Vasárnapra hibátlan technikát kaptam, ami nélkül hiába igyekeztem volna. Köszönöm mindenkinek, aki részese volt ennek a sikernek és ennek a hétvégének.” – összegezte a hétvégét a könnyeivel küzdő kilencszeres magyar krosszbajnok.


Sírni csak a győztesnek szabad! Szvoboda Bence 17 évig készült erre a diadalra. Németh Kornél után a második magyar, aki összetettet tudott nyerni az ADAC MX Masters királykategóriájában.

Kapcsolodó versenyzők