HTS-KTM

Teljesült Pergel Bence célja az EB-n

Egy géposztállyal feljebb kezdte meg EB-s szereplését esztergomi versenyzőnk. Rögtön elsőre sikerült az, amit kitűzött maga elé.

PERGEL BENCE BESZÁMOLÓJA MANTOVÁRÓL:

A versenyt megelőzően voltunk kint edzeni Mantovában, de mintha másik pályán mentem volna - az Olasz Nagydíjra nagyon megnehezítették a nyomvonalat, amin sok esés volt a hétvége során. Sajnos én is estem mindkét futamban.
Szabadedzésen 15. lettem a csoportomban, a kvalin pedig 18. Így 36-nak választhattam rajthelyet.

Az első futam rajtja jól sikerült, az első kör végén már 19. voltam, vagyis pontszerző helyen motoroztam. A második körben Marcel Stauferrel ütköztem. Az utolsó helyre estem vissza, majd a futam végére 33. helyre tudtam feljönni (a 40-ből).

A második futam rajtja még jobban sikerült: 5-10 körül lehettem, amikor a következő kanyar féktávján elestem. Ismét az utolsó helyre kerültem. A futam végén 34. helyen intettek le.

Összefoglalva elmondhatom, hogy sikerült teljesíteni azt, amiért jöttem: megfutottam a limitet. Tudjuk, hogy van még hova fejlődni, de azon leszek, hogy a következő fordulón előrébb végezzek. Ehhez sok ilyen rangú versenyre van szükség.

Most hétvégén Piliscséven rajtol az MXOB, ami nekem hazai pálya. Már nagyon várom, remélem, sokan jöttök majd! Jó mezőny lesz

Kapcsolodó versenyzők

Kapcsoló képek

Európa-bajnokság: Mantova