HTS-KTM

Tensfeld: 8. helyen végzett Katona Áron

Hullámzó hétvégét teljesített legifjabb versenyzőnk. Lépéshátrányba került a bajnoki címért folytatott harcban.

Tensfeldben folytatódott az ADAC MX Masters sorozat, az európai kontinens egyik legnívósabb nemzetközi motokrosszbajnoksága. Versenyzőink közül csak Katona Áron maradt egészséges a szezon hajrájára, így egyedüli indulóként ő képviselte a HTS-es színeket ezen a hétvégén.

A 85 köbcentisek versenyeit eltörölték az ezt megelőző fordulóban, Gaildorfban ugyanis ítéletidő fogadta a mezőnyt, így a 85 köbcentisek három teljesített fordulóval a hátuk mögött érkeztek meg a szezon hetedik megmérettetésére, Tensfeldbe.

Katona Áron már a kvalifikáción megmutatta tempóját, csoportjában alig 1 tizeddel végzett a második helyen, így a két csoport összefésülése után harmadiknak választhatott rajtpozíciót magának a hétvége három futamára.


1. futam

Az első felvonásra már szombaton sor került, ahol egy apró hibáért súlyos árat kellett fizetnie Áronnak. Remekül jött el a rajtnál, a második helyen motorozott, amikor egy balos fordulóban elesett, több pozíciót is veszítve a futam elején. A bukás után elképesztő tempót diktált, és végül a 9. helyig sikerült előre rohannia a mezőnyben. A futamot az aktuális világbajnok, Dani Heitink nyerte, ami a legrosszabb hír volt számunkra, hiszen ő Áron elsőszámú ellenfele a titulusért vívott csatában.

2. futam

A második futamra felszívta magát Áron. Újra a második helyen motorozott az első körökben, de most a versenyt vezető motoros hibázott, így a mi fiúnk megörökölte az első helyet, amit az utolsó körig őrzött is. Az első futamot megnyerő Heitink nagy tempóval közelített Áronra, az utolsó körökben fej-fej mellett harcoltak, de a magyar fiú visszaverte a holland támadásait. Pár kanyarra a vége előtt azonban olyan dolog történt, amire senki nem számított. Áron sem. Két lekörözött versenyző csatájuk hevében összezártak a magyar fiú előtt, aki ritmust veszített, ez pedig elég volt Heitinknek, hogy ismét behúzza a futamgyőzelmet. Áron a második hellyel vigasztalódhatott.

3. futam

A harmadik, utolsó felvonás újra egy balszerencsés forgatókönyvet tartogatott a számunkra. Áron rögtön egy bukással indított. A rajtkavarodásban elbotlott valakiben, így a mezőny végéről kezdhette meg a felzárkózást. Ezt követően nagy tempóval jött át a többieken, már feltornázta magát a 9. pozícióba, amikor jött egy újabb bukás. Ezt a futamot végül a 18. helyen zárta.



A három menet eredménye alapján (9-2-18) a 8. helyen fejezte be a versenyhétvégét. Közvetlen riválisai egérutat nyertek előtte a pontvadászatban. Lemaradása 29 pont a listavezetővel szemben. Két verseny (4 futam) maradt az idei ADAC-sorozatból. Még bármi megtörténhet!

Áron tensfeldi részeredményei:

Kvalifikáció: csoport 2. (abszolút 3.)
1. futam: 9.
2. futam: 2.
3. futam: 18.
Napi összetett: 8.
Bajnokság: 3.

Az ADAC Junior Cup 85cc állása két fordulóval a vége előtt:

1. Dani Heitink (Hollandia) - 136 pont
2. Dean Gregorie (Hollandia) - 112 pont
3. Katona Áron (Magyarország) - 107 pont
4. Travis Leok (Észtország) - 106 pont
5. Jarne Bervoets (Belgium) - 95 pont

Kapcsolodó versenyek

ADAC: Tensfeld

Kapcsolodó versenyzők

Kapcsoló képek

ADAC Tensfeld 2023