HTS-KTM

Varga Mimó: „Életem legnehezebb versenye volt”

Túlesett a SuperEnduro-tűzkeresztségen motokrossz bajnokunk. A lengyelországi világbajnoki fordulón meglepték a körülmények, de tisztességgel helytállt.

A motokrosszban brillírozó, idehaza több bajnoki címet is szerződ Varga Imre ’Mimó’ ezen a télen kirándulást tesz egy másik terepmotoros szakágba, a SuperEnduróba.  Mimót mindig is vonzotta ez a világ, de eddig nem volt lehetősége belevágni, idén télen viszont, amikor a motokrossz bajnokságok szünetelnek, elérkezettnek látta az időt vállalni a kihívást.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a FIM SuperEnduro Világbajnokság nyitó versenyét a lengyelországi Krakkóban, ahol Európa-kupaforduló híján a legnívósabb kategóriába, a világbajnokság sztárjait felvonultató Prestige géposztályba adta le a nevezését. Előzetesen semmilyen elvárást nem támasztott maga felé győri motorosunk, tanulni utazott el Lengyelországba.

„Életem legnehezebb versenye volt. Olyan körülmények fogadtak, amikre itthon nem tudtam felkészülni. Brutális akadályokat építettek, a föld nedves, süppedős volt. Honfitársam, Zsigovits Norbi - aki évek óta versenyez ebben a szakágban - is azt mondta, hogy ilyen nehéz pályával ő sem találkozott még.” – mondta Mimó a versenyt követően.



A vilgábajnoki mezőnybe nem sikerült számára a kvalifikáció, így az Open kategóriában teljesíthetett két futamot. 14 induló közült mindkét felvonásban a 10. helyen ért célba, így a két futam összesítése alapján is a 10. pozícióban zárta a hétvégén.

„Nem volt alkalmam még stadionban versenyezni, a motokrossz futamok szabadtéren zajlanak, de nagyon megfogott a verseny hangulata. Tízezer néző szurkolta végig a futamokat a helyszínen, ami óriási élmény volt. Öröm volt látni a világbajnokság sztárjait, akik teljesen más dimenzióban motoroznak a többieknél. Sokat kell még gyakorolnom ezt a műfajt, hogy eredményes lehessek benne. Várom már a magyar versenyt, eddig minden évben fergeteges hangulatot varázsoltak a nézők a Papp László Arénába, izgalmas lesz ezúttal versenyzőként ott lenni.” – zárta gondolatait. Mimó.

A SuperEnduro sorozat következő versenyére január 7-én kerül sor Németországban, aztán február 4-én megérkezik a mezőny Magyarországra. Mimó ezen a két helyszínen is ott lesz, ahol már az Európa-kupa kategóriájában indul.

Ha szeretnél a magyarországi helyszínen szurkolni Mimónak és a többi versenyzőnek, az endurogp.hu oldalán tudsz jegyeket vásárolni az eseményre.

Fotók: endurogp.hu


A 2020-as magyar verseny összefoglalója. Ha nem tudod, mi az a SuperEnduro, érdemes megnézned!

Kapcsolodó versenyek

SuperEnduro: Lengyelország

SuperEnduro: Németország

SuperEnduro: Magyarország

SuperEnduro: Franciaország

SuperEnduro: Izrael

SuperEnduro: Lengyelország

Kapcsolodó versenyzők

Kapcsoló képek

SuperEnduroGP: Krakkó