HTS-KTM

Versenyelőzetes: Piliscsév

Egy nagy hiányzóval indul a magyar mx bajnokság a legendás pályán. Hugyecz Erik tizenegyedik koronáját veszi célba.

Itt vagyunk a 2022-es magyar motokrossz szezon küszöbén. Véget ért a hosszú téli várakozás, mindenki bizseregve várja az első versenyt. A helyszín is különleges: Piliscsév. A pálya, ami aranybetűkkel vonult be a sportág hazai történetébe. A pálya, ahol oly' sok legendás csatát láttunk már. Ahol a sportág legnagyobb alakjai küzdöttek a dicsőségért. Ahol tényleg csak a legjobbak legjobbjainak termett babér.

Szvoboda nem indul

Szvoboda Bence visszatérésére még várni kell. Az elmúlt két évet sérülések miatt kihagyó tízszeres bajnokunk az angliai EMX Open verseny időmérő edzésén bukott egy hatalmasat. A bordáit és a hátát ütötte meg. Két héttel a baleset után sajnos még nincs olyan állapotban, hogy rajthoz állhasson Piliscséven. Próbált motorozni, de vannak fájdalmai, amik gátoljk őt. Sajnáljuk, mert mi is vártuk már, hogy újra lágthassuk őt versenyezni.

Hugyecz 11. címére készül

Szvoboda Bence mellett Hugyecz Erik is tíz magyar bajnoki címmel büszkélkedik, így jelenleg ők a két legeredményesebb még aktív I. osztályú krosszversenyző idehaza. Erik munka és család mellett űzi a sportot, így csak a magyar bajnokságra koncentrál. Az elmúlt két évben nem akadt ellenfele az MX Open kategóriában, és simán nyerte a címeket. Idén jó esélye van megelőzni Szvobodát a magyar titulusok számában.Varga Mimó éve következik?

A kézbedurranással küzdő győri versenyzőnk nem tudta tudása legjavát nyújtani az elmúlt években, de az ősz folyamán megműtötték a kezét, ami bizakodásra ad okot, hogy újra azt a Mimót láthatjuk majd az MX Open kategóriában, aki az MX2-es kategóriában gyűjtötte a bajnoki címeket. A telet végigdolgozta ifj. Németh Kornél irányítása alatt, és az edzéseken jó tempót mutatott. De nem szabad megfeledkeznünk csapatunk másik tagjáról Kiss Márkról sem, aki szintén egy sérülésekkel teli időszakot hagyott a háta mögött, és az MX Open kategirában húzza már a gázt dobogós reményekkel.

Fiatalság, bolondság

Az új generáció már a spájzban van! Pergel Bence és Técsi László Márk a tavalyi évben nemzetközi terepen pallérozódtak, és sokáig harcban voltak az MX2-es bajnoki címért, amit végül Jakob Kristóf elhappolt előlük. Kristóf azóta eligazolt egy külföldi csapathoz, melynek a magyar sorozat nem prioritás, így a címvédő hiányában erre a két fiúra lesz érdemes figyelni az MX2-es koronáért vívott csatában. Técsi elszigetelten készült a télen id. Borka János kezei alatt, Pergelt pedig egy korábbi magyar bajnok, Déczi Balázs edzette, főleg külföldön. Hogy mire megy egymással a két fiú Piliscséven, az még számunkra is talány.

Katon Áron bemutatkozik

A szombati nap során csapatunk új igazolása, a 11 éves Katona Áron először lép pályára HTS-es színekben. Az ajkai fiatalember tavaly megnyerte kategóriája legrangosabb világbersenyét a 65 köbcentisek világkupáját. Idén nem csak csapatot, de kategóriát is vált, és immáron a 85 köbentisek közöt húzza a gázt. Piliscséven debütál új kategóriájában.A nemzetközi ellenfelek

Piliscséven indul többek között a tavalyi cseh nemzetközi motokrossz bajnokság összetett ezüstérmese Dušan Drdaj, de megmutatja magát a tavalyi MX2-es bajnok Šimon Jošt is, aki ezúttal már a nagymotorral húzza a gázt. Két osztrák versenyzővel is találkozhatunk Marcel Stauffer és Johannes Klein személyében akik tavaly nyáron Tápióbicskén már megmutatták tudásukat a magyar közönségnek. Klein osztrák bajnok, Stauffer pedig a német Youngster Cup címvédője. A szlovák Tomáš Kohút 2021-ben megnyerte hazája MX2-es bajnokságát, Csehországban pedig ezüstérmet szerzett. Az MX2-es mezőnyt erősíti majd a térdsérülésből visszatérő cseh Jakub Terešak, aki állandó világbajnoki résztvevőként biztosan magasra teszi majd a lécet a kategóriában.

Jó ismerős a cseh Martin Krč, aki korábban nálunk is versenyzett és aki tavaly bronzérmet szerzett hazája bajnokságában. Pavol Repcak, Denis Poláš és Samuel Struk révén Szlovákia élmenői érkeznek Piliscsévre, de szintén itt lesz az MX2-es kategóriában Jaroslav Katriňák, aki édesapjához hasonlóan (korábbi Enduro Világbajnok), szeretné nemzetközi szinten is letenni névjegyét. A csehek egyik legnagyobb reménysége Vítězslav Marek az MX2-es kategóriában indul majd, és szintén itt lesz a legendás, többszöros cseh bajnok Petr Bartoš akinek tempója az évek múltával sem akar koppni és továbbra is felveszi a kesztyűt a fiatalabb motorosokkall.

Piliscsév új köntösben, de régi fényében

Mióta a Pergel-Gál kettős átvette a piliscsévi pálya üzemeltetését, új virágkorát éri a legendás katlan. A tavalyi évben is megmutatták, hogy hogyan lehet színvonalas, két napos, nemzetközi motorosokkal teletömött versenyt rendezni, és ez nem lesz másképpen idén sem. Ha csak egy versenyre tudsz személyesen ellátogatni, akkor mindenképpen ez legyen az!IDŐTERV

SZOMBAT (03.12.)

9:15 III. oszt. MX1 + III. oszt. 2T Open szabad + mért edzés
9:45 III. oszt. MX2 szabad + mért edzés
10:15 MX50 szabad + mért edzés
10:35 MX65 szabad + mért edzés
11:00 MX85 szabad + mért edzés

12:00 MX85 első futam
12:30 MX50 első futam
12:50 MX65 első futam
13:15 III. oszt. MX1 + III. oszt. 2T Open első futam
13:45 III. oszt. MX2 első futam

14:30 MX85 második futam
15:00 MX50 második futam
15:20 MX65 második futam
15:45 III. oszt. MX1 + III. oszt. 2T Open második futam
16:15 III. oszt. MX2 második futam

VASÁRNAP (0313.)

9:00 II. oszt. MX1 és MX2 szabad + mért edzés
9:30 Senior szabad + mért edzés
10:00 Women szabad + mért edzés
10:25  I. oszt MX Open szabad + mért edzés
10:55 I. oszt. MX2 szabad + mért edzés

11:55 II. oszt. MX1 és MX2 első futam
12:25 Senior első futam
12:55 Women első futam
13:25 I. oszt MX Open első futam
14:00 I. oszt. MX2 első futam

14:35 II. oszt. MX1 és MX2 második futam
15:05 Senior második futam
15:35 Women második futam
16:05 I. oszt. MX2 második futam
16:40 I. oszt. MX Open második futam

Hasznos infók

  • Belépő felőtt 2000 Ft / diák 1000 Ft
  • Nyugdíjas és gyermek INGYENES!!!
  • V.I.P. jegy 5000 Ft ( korlátozott számban max 100 fő)
  • Néző, látogató parkoló a vasút melett ingyenes!
  • Szombat Saxo Disco 17.00 -22.00
  • Vasárnap AFTER PATRY by DJ. Bufi 17.00 - 22.00Kapcsolodó versenyek

Kapcsolodó versenyzők

Kapcsoló képek

Magyar Bajnokság: Piliscsév