HTS-KTM

Zúzódásokkal ért véget a brit verseny

Szvoboda Bence nagyot bukott az EMX Open első fordulóján. Nem tudta vállalni a futamokat, de szerencsére nincs komoly sérülés.

Újabb sorscsapás érte Szvoboda Bencét! Csapatunk legeredményesebb versenyzője nagyot bukott a Brit Nagydíj kvalifikációs edzésén Matterley Basinben. Bence a hátára esett rá. Tavaly egy hasonló bukásban eltörte a csigolyáját, most, úgy néz ki, hogy nincs ekkora baj.

 - Jó hír, hogy megúsztam egy bordarepedéssel és hátizom-gyulladással a kalandot. - kezdi az angliai beszámolóját Bence. - Aggódtam a bukás után, mert pont úgy fájt a hátam, mint amikor eltörtem a csigolyámat tavaly tavasszal. Szerencsére a gerincem egyben van, csak a hátizmom gyulladt be az ütés hatására.

- Most pár nap pihenés következik, mert a tüdőmben keletkezett egy kis váladék az ütés hatására, aminek ki kell tisztulnia, aztán újra edzésbe állok. A tervek szerint március 13-én elindulok Piliscséven. Ami számomra pozitív volt az angliai versennyel kapcsolatban, hogy két év kihagyás után is ott tudtam lenni az élmezőnyben. Most a legfontosabb, hogy versenykilométereket gyűjtsek, mert ennyi kihagyást azért megérzek a motorozásomon.

A következő napokban kiderül, hogy mennyire tudja terhelni magát, de Piliscsévet nem erőltetjük, csak ha az állapota ezt lehetővé teszi. A cél most a teljes felépülés, hiszen áprilisban újabb Európa-bajnoki forduló következik, és május végén kezdetét veszi Bence másik fő szériája is, az ADAC MX Masters sorozat Németországban.

Kapcsolodó versenyzők