HTS-KTM

Pergel Bence parádézott az EB-n

Már a második Európa-bajnoki versenyén az élmezőnyben zárt esztergomi motorosunk. Pályafutása legjobb eredményét érte el.

A nyári Junior Motokrossz Világbajnokság után az Európa-bajnokságon is letette névjegyét 16 éves esztergomi versenyzőnk. Pergel Bence a negyedik helyen futott célba az EMX125-ös kategória első futamában, az olaszországi Pietramuratában megrendezett Trentínói Nagydíjon, amivel egyből felhívta magára a figyelmet!

Pergel Bence szenzációs évet tudhatott már eddig is a háta mögött, hiszen nem csak a világversenyeken parádézott, de a cseh 125-ös bajnoki címet is elhódította ebben az évben. Erre az amúgy is elismerésre méltó pedigréhez pedig az EB-n elért negyedik helyezést egy újabb adalék.



Az edzéseken hozta a stabil tizedik helyet a csoportjában, amivel a huszadik helyre minősítette magát. A remek rajtjairól ismert Pergel egy cseppet sem esett kétségbe ettől az eredménytől: az első futamban egy tőle már megszokott remek rajtot véve az élmezőnybe rajtolt, majd stabil motorozással behozta KTM-jét a negyedik helyre, ami pályafutása eddigi legjobb részeredménye az EB-n. A második futamban is jól sikerült a rajt, de ezúttal nem tudott elkerülni egy bukást, és így visszaesett a 13. pozícióba, amit a futam leintéséig megtartott. A két futam összesítése alapján az előkelő 7. helyen zárta a Trentínói Nagydíjat.

Sok idő nincs az ünneplésre, hiszen kedden ugyanezen a helyszínen folytatódik az EB-sorozat Pietramurata Nagydíjával, ahol már Jakob Kristóf is indulni fog az EMX250-es kategóriában.

Kapcsolodó versenyzők

Kapcsoló képek

EMX: Trentino I.